zondag 15 juni 2008

puzzle19; Sociale netwerken en wat er in te doen is




http://groups.google.nl/?hl=nl; ik ben nog steeds verbaasd over alle mogelijkheden van Google (want wie van de kooplustigen onder ons kent al Google-Froogle???http://www.google.com/products?tab=gf&&hl=nl). Maar dit terzijde, Google-discussiegroepen ziet er enorm indrukwekkend uit; ik ging een beetje nonchalant doorklikken van Europa naar Nederland naar kunst; maar helaas de keuzemogelijkheden werden uiteindelijk steeds beperkter; tenslotte kwam ik uit bij http://www.gipsbuik.nl/.... Aangezien ik dat stadium allang achter me gelaten heb, en mijn ervaringen met puzzle 17 nog vers in het geheugen heb ben ik weer terug gegaan naar de startpagina om een onderwerp in te typen; nou de keuze was snel gemaakt; ik was wel benieuwd of er een discussiegroep is over HET onderwerp dat nu mijn grootste belangstelling heeft (en zeker na dat GEWELDIGE CONCERT van gisteravond) en toen kwam ik op de site http://pinotblack.livejournal.com/ en vanuit daar bij http://www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp/25250597#25249188
Tim Russert remembered by Bruce Springsteen. De eerste ken ik niet, maar de tweede des te beter. Nog een toetje na .... Wat dit nu met een discussiegroep te maken heeft is me niet helemaal duidelijk geworden. Het leek me meer een nieuwszender, maar misschien was ik te zeer afgeleid. Nog even wat verder geklikt; een familie-discussiegroep, een groep met traditionele italiaanse recepten, een workshopgroep met 2 leden. Geen idee wat daar allemaal achter zat omdat je alleen toegevoegd kon worden op uitnodiging van de één van de leden. Maar snel weer terug naar de suggesties van de 23 dingen pagina en toen kwam ik op http://www.forumplein.nl/; onvoorstelbaar waar je allemaal over kan praten ......Ik zag ook veel reclame voorbijkomen en dan wordt het vind ik het altijd wat twijfelachtiger hoe objectief de verstrekte informatie nog is. Maar ik heb één onderwerp gekozen "foto bewerken"- want dat vond ik een geweldig onderdeel van de 23 dingen. Kwam ik in het startscherm van de consumentenbond met een algemeen kort stukje en wilde ik de gehele test zien, dan moest ik eerst lid worden van de bond.....Nog even verder gekeken en zo kwam ik uit bij schoolfotograaf http://www.fotokoch.nl/ wiens ideën mij wat meer aanspraken dan die van de schoolfotograaf van mijn kinderen. Maar goed je ziet hoe gemakkelijk ik weer op een van de zijpaden op het Web terechtkom, dus ik keer weer onverrichte zaken terug naar de hoofdstraat en kwam terecht bij http://23dingen.ning.com/. Ik heb mij aangemeld. Ben op zoek gegaan naar mensen die met mij willen spelen.... Afwachten nog even.
De volgende verwijzing was naarhttp://www.orkut.com/. Ik lees dat het ontworpen is om mijn sociale leven te stimuleren. Dat ik mijn bestaande vriendschappen nu kan gaan onderhouden met foto's en berichten en dat ik nieuwe vriendschappen kan gaan sluiten met mensen die dezelfde hobby's en interesses delen. Zakelijk of romantisch het maakt niet uit. Hun doel is mij te helpen bij het opzetten van een hechter netwerk van vrienden. Ze hopen me snel op weg te helpen naar een gelukkig sociaal leven. Dat heb ik echter al, dus ik zet orkut nog even in de vrieskist om te bewaren voor slechte tijden, samen met het andere programma http://www.friendster.com/. Ik ben gaan rondneuzen op http://bibliotheek20.ning.com/ Ik zie dit wel als een geweldig bindende factor die veel kan betekenen voor de genoemde beroepsgroep. Het lijkt me dat je gemakkelijk met mensen in contact kunt komen, snel informatie kunt delen. Ik heb er omdat mijn werkterrein zich op iets anders richt voorlopig nog even van afgezien om me erbij aan te melden. http://www.hyves.nl/ had ik al eerder bekeken, misschien iets om mee te beginnen na de 23 dingen ? Ik heb http://www.myspace.com/ geopend en me vooral georiënteerd op het onderdeel muziek en me verbaasd hoeveel muzieksoorten er zijn, er waren er vele waar ik nog nooit van gehoord heb. Ik heb zoveel namen van artiesten gezien die ik niet kende dat ik mij daar later eens in ga verdiepen. Ik heb ook hier de verleiding weerstaan om me aan te melden. Wel heb ik een aantal niet te weerstane video juweeltjes gevonden op http://vids.myspace.com/ en deze in mijn del.icio.us account geplaatst. Kan ik ze toch altijd zien/horen. Wat ik begreep van de 23 dingen site dat alle grote artiesten een profiel hebben, dat heb ik gevonden www.myspace.com/brucespringsteen.
http://nl.facebook.com/ heb ik geopend met het 23 dingen account - ziet er ook interessant uit; leg ik klaar naar hyves; je weet wel voor later (als ik groot ben). Van http://www.linkedin.com/
had ik eerder gehoord van iemand die ik ken en die zelfstandig ondernemen is. Hij ervaart het als een goed hulpmiddel om hem "in de markt te zetten". Voorlopig heb ik http://www.plaxo.com/ nog niet nodig, want ik heb vandaag heel veel verleiding weerstaan en me maar aangemeld bij een sociaal netwerk en dat kan ik voorlopig nog wel overzien. Het is een gerustellende gedachte dat als me dat niet meer lukt ik nog een vangnet heb.
Ga ik alleen nog even kijken op de http://schoolbank.nl/ en dan even pauze voor we over gaan naar ding 20.

1 opmerking:

diriwout zei

Wederom een groot compliment voor de uitwerking van ding 19. Wat een bron onderzoeker. Waar de meesten het na twee ontdekkingen zouden laten afweten. Ben jij niet te stuiten.

Je maakt het me niet makkelijk -:) kost me al snel een uurtje voor ik je puzzlestukjes heb doorgenomen. Maar ik leer weer van jou ontdekkingen dus ook hier weer mijn dank.

Heb je deze week gemist bij de OBD. Ligt waarschijnlijk aan het GEWELDIGE CONCERT van Bruce. Je bent vast nog aan het bijkomen.

Je dingen gaan verder als een speer. Ik heb het cursusbureau al aangegeven dat je ding 20 "Last FM" (kun je weer helemaal aan Bruce wijden) gaat halen.

De ZEN mag je dus houden hoezee.

Ben ondertussen trouwens vriendje van je op http://23dingen.ning.com/ nu nog hopen dat jij een vriendinnetje van me wordt op Hyves.