zondag 1 juni 2008

puzzle 17; bekijk een Web 2.0 site naar keuze


De opdracht bekijk een Web 2.0 naar keuze vond ik heel erg lastig omdat ik eerst graag wil weten wat er is om te weten wat ik mis..................
Ik ben heel optimistisch begonnen met Go2Web20.net http://www.go2web20.net/ the complete Web 2.0 Directory. Ik onderstreep nu achteraf volledig het advies van Rob (of Marina) om eerst een onderwerp te kiezen én dan te gaan zoeken; maar ik kan niet zo goed één onderwerp bedenken. Mijn grote schare trouwe lezers heeft inmiddels vast wel ontdekt dat ik zoveel dingen leuk vind. Daarbij heb ik ook de de ervaring met tags dat dat soms heel raar in elkaar steekt. Als je op mijn flickr foto's in de sidebar kijkt heb ik toch echt voor de selectie schaap gekozen. En soms zie ik dan een ooievaar voorbijkomen of zoals nu een schuur (diegenen die dat gekozen hebben verwijs is graag naar de website http://www.hetschaap.nl/ of http://www.agriboek.nl/. De laatstgenoemde heeft een heel leuk en leerzaam boek over alle schapenrassen in de aanbieding en ik vermoed dat de ooievaar en de schuur er niet als ras in staan. Maar als ik ongelijk heb dan hoor ik het graag).
Ik ben dus "gewoon" begonnen met het aanklikken van de websites. Bijbehorende tekst gelezen. Veel weer weggeklikt, omdat het me niet duidelijk was of omdat we reeds zoiets hadden gedaan tijdens de 23 dingen en ik dan niet de behoefte voelde om uit te proberen of het beter werkte. Van de dingen die ik wel dacht leuk, interessant, nuttig heb ik de link gekopieerd. Ik kan een echte doorzetter zijn dus ik dacht gewoon doorgaan .....
Maar na 30/40 websites ben ik toch echt met deze manier van werken opgehouden omdat ik anders echt opgenomen zou moeten worden. Ik heb wel het gevoel dat ik nu iets over het hoofd gezien heb, en ik voel mezelf als die goudzoeker in die desolate omgeving in Zuid-Amerika die maar blijft zoeken en hopen op dat ene klompje goud, terwijl de tijd doortikt .......
Dus verstand erbij en overgestapt naar Web 2.0 Awards 2007 http://www.seomoz.org/web2.0
Listible: complete list of Web 2.0 products and services ; hier was gelukkig al een voorselectie gemaakt en deze lijst ben ik gaan doorbladeren (gelukkig was al veel van deze lijst opgenomen in de 23 dingen pagina) tot ik van de letters geen begrijpelijke woord meer kon lezen; eerst dacht ik nog aan oververmoeidheid maar bij nadere besturing bleek ik beland te zijn bij Spaanse (of Portugese) websites; toen ben ik maar afgehaakt
Web 2.0 in kaart gebracht / Frankwatching; heb ik aangeklikt; maar het blog bleek van januari 2006 te zijn; in deze zo snelle wereld heb ik besloten dat dit dus geweldig verouderd is (maar misschien heb ik nu het kind mét het waswater weggegooid)
Dus toen had ik een lijst met linken en toen kritisch mijn lijstje door. Die leuke website om schema's en overzichten te maken zag er bij nadere besturing rommelig uit en verloor daarmee voor mij ook de toegevoegde waarde. Dat leuke muziekprogramma zou binnenkort haar muziek beschikbaar stellen voor internationale luisteraars (zoals ik). Weer één weg. Dat programma om informatie beter te rangschikken was nu ook grotendeels ondergebracht in Outlook, zoals ik pas in een andere cursus geleerd had. Dus waarom dan nog zoiets. Overbodig, ook weg.
En toen http://zoomandgo.com/ een wereldkaart met foto's, commentaar en hotels die door reizenden gevuld wordt. Heel erg leuk op het eerste gezicht. Laten we nog even staan.
http://myfolia.com/plants wordt gebruikt om tuininformatie te delen met anderen. Als volkstuinbezitter kan dit leuk en leerzaam zijn.
Toen kwamen er wat zaken die voor de kinderen interessant konden zijn. http://www.spendji.com/ zou misschien gebruikt kunnen worden om de financiën voor groepen te beheren. De discussie over de toekomst van het boek en de bibliotheek komt misschien ook wel in gevaar door programma's als http://www.webon.com/ waar je gratis je teksten/boeken kunt publiceren. Een online kookboek in http://www.foodari.com/ zodat ik eindelijk die map met allerlei knipsels, handgeschreven recepten en getypte velletjes kan ordenen (maar wil ik dat eigenlijk wel). http://www.friv.com/ heel veel spelletjes. Of toch iets minder frivools http://www.truetube.co.uk/ discussiesite over things that matter. Net bekend met blogsearch blijkt er ook een http://foodblogsearch.com/ te zijn om recepten in blogs te zoeken. http://www.famundo.com/families-features is er zowel voor privé als voor werk om eindelijk eens je leven van afspraken, verjaardagen, vergaderingen, papiertjes, stappeltjes op orde te krijgen (en welke werkende moeder wil dat niet). Zijn julie er nog. IK WEET HET NIET MEER.
Ik heb toch nog even geprobeerd of taggen mij uit deze chaos kon halen. En toen ging ik zoeken op e-learning (want deze manier van studeren bevalt me uitstekend) en kwam terecht bij http://myhappyplanet.com/. Dit programma helpt je in contact te komen met iemand die de taal spreekt die je wilt leren. Geen lesboeken maar contacten met "locals"". Klinkt zeer veelbelovend.
EN NU STOP IK HIERMEE.
Ik vertrouw erop dat jullie een geweldige voorselectie hebben gemaakt in de 23 dingen. Ik heb met zoveel dingen kennisgemaakt die ik niet kende en ik weet nu dat er nog heeeel veeeeel meer is. Maar ik kan er niet één uit kiezen die ik nu het nuttigst, het leerzaamst of wat dan ook maar vind. De tijd die voor ons ligt zal uitwijzen wat ik nu daadwerkelijk ga gebruiken.
Tot slot de toelichting op de foto van deze keer, die heeft nl. voor mij alles te maken met het voorgaande. Ik zag een paar dagen geleden een variatie van het Ying-Yang symbool op een billboard en dat prikkelende mij genoeg om de al even prikkelende naam van de website op te zoeken. Ik wil dit graag met jullie delen. De variatie van het symbool is terug te vinden op de website http://www.waarzijnwemeebezig.nl/ Het zoeken van balans tussen alles wat op ons afkomt vind ik in deze tijd zeer aktueel. (NB Ik ben geen aandeelhouder van de genoemde firma én ik heb ook geen andere belangen).

2 opmerkingen:

diriwout zei

Poepoe Puzzle.

k wordt al moe van het lezen van jou 17e puzzle. Hoe moet je daar zelf dan wel niet doorheen gerold zijn. Dat klompje goud geeft hier wel enig inzicht in.

Waar zijn we mee bezig!!!!

De begeleiders zijn door Marina gevraagd om wat bijzondere berichten van deelnemers aan te dragen voor een compilatie op de slotbijeenkomst.

Ik vind dit wel een intressante bblog om aan te geven hoe overdonderend het web.2.0 kan zijn

Annefred zei

Hallo he, puzzle, ik ben al een hele avond bezig om jouw hele voorselectie af te werken. Knap werk hoor! Ik neem mijn petje voor je af. En ik ben het met diriwout eens dat dit een heel goed voorbeeld is van hoe meer je leest (c.q. internet) hoe meer je in de gaten krijgt dat je nog maar heel weinig weet.